Allmänna villkor + Integritetspolicy
Artikel 1 – Definitioner
I dessa villkor förstås med:
Ångerfrist: den tidsperiod inom vilken konsumenten kan utnyttja sin ångerrätt;
Konsument: den fysiska personen som inte handlar i utövandet av yrke eller affärsverksamhet och ingår ett distansavtal med näringsidkaren;
Dag: kalenderdag;
Långtidsavtal: ett distansavtal som avser en rad produkter och/eller tjänster, där leverans- och/eller mottagningsskyldigheten är fördelad över tiden;
Varaktigt medium: varje medium som gör det möjligt för konsumenten eller näringsidkaren att spara information som är personligt riktad till dem på ett sätt som möjliggör framtida tillgång och oförändrad återgivning av den sparade informationen.
Ångerrätt: möjligheten för konsumenten att inom ångerfristen frånträda distansavtalet;
Näringsidkare: den fysiska eller juridiska personen som på distans erbjuder produkter och/eller tjänster till konsumenter;
Distansavtal: ett avtal där en eller flera tekniker för distanskommunikation uteslutande används fram till och med slutförandet av avtalet, inom ramen för ett av näringsidkaren organiserat system för försäljning på distans av produkter och/eller tjänster;
Teknik för distanskommunikation: ett sätt som kan användas för att sluta ett avtal utan att konsumenten och näringsidkaren samtidigt befinner sig i samma rum.
Allmänna Villkor: dessa Allmänna Villkor för näringsidkaren.
Artikel 2 – Näringsidkarens identitet
Företagsnamn: Redline Group
Företagsadress: Tuinstraat 83, 1506 VW Zaandam
support@filavie-stockholm.com
Kamer van Koophandel-nummer: 77718321
Momsregistreringsnummer: NL003231347B05
Artikel 3 – Tillämplighet
Dessa allmänna villkor gäller för varje erbjudande från näringsidkaren och för varje distansavtal och beställning mellan näringsidkaren och konsumenten.
Innan distansavtalet ingås, görs texten i dessa allmänna villkor tillgänglig för konsumenten. Om detta inte rimligen är möjligt, kommer det att anges innan distansavtalet ingås att villkoren kan granskas hos näringsidkaren och att de på konsumentens begäran skickas kostnadsfritt så snart som möjligt.
Om distansavtalet ingås elektroniskt kan texten till dessa allmänna villkor, i avvikelse från föregående stycke och innan distansavtalet ingås, göras tillgänglig elektroniskt på ett sådant sätt att konsumenten enkelt kan lagra den på ett varaktigt medium. Om detta inte är möjligt anges var villkoren kan granskas elektroniskt och att de på begäran av konsumenten kostnadsfritt kan skickas via elektroniska medel eller på annat sätt.
Om särskilda produkt- eller tjänstevillkor är tillämpliga utöver dessa allmänna villkor, ska andra och tredje stycket tillämpas i motsvarande mån och konsumenten kan i händelse av motstridiga villkor alltid hänvisa till den tillämpliga bestämmelsen som är mest fördelaktig för honom.
Om en eller flera bestämmelser i dessa allmänna villkor vid något tillfälle är helt eller delvis ogiltiga eller ogiltigförklaras, ska avtalet och dessa villkor förbli giltiga i övrigt, och den berörda bestämmelsen ska ersättas så snart som möjligt genom överenskommelse av en bestämmelse som ligger så nära den ursprungliga bestämmelsens syfte som möjligt.
Situationen som inte regleras i dessa allmänna villkor ska bedömas utifrån "andan" i dessa allmänna villkor. Oklarheter om tolkningen eller innehållet i en eller flera bestämmelser i våra villkor ska förklaras enligt "andan" i dessa allmänna villkor.
Artikel 4 – Erbjudandet
Om ett erbjudande har en begränsad giltighetstid eller sker under vissa villkor, kommer detta uttryckligen att anges i erbjudandet.
Erbjudandet är icke-bindande. Näringsidkaren har rätt att ändra och justera erbjudandet.
Erbjudandet innehåller en fullständig och noggrann beskrivning av de produkter och/eller tjänster som erbjuds. Beskrivningen är tillräckligt detaljerad för att möjliggöra en god bedömning av erbjudandet av konsumenten. Om näringsidkaren använder bilder är dessa en sanningsenlig återgivning av de erbjudna produkterna och/eller tjänsterna. Uppenbara misstag eller uppenbara fel i erbjudandet är inte bindande för näringsidkaren.
Alla bilder och specifikationer i erbjudandet är vägledande och kan inte ge anledning till skadestånd eller upplösning av avtalet.
Bilder av produkter är en sanningsenlig representation av de erbjudna produkterna. Näringsidkaren kan inte garantera att de visade färgerna exakt motsvarar de verkliga färgerna på produkterna.
Varje erbjudande innehåller sådan information att konsumenten tydligt förstår sina rättigheter och skyldigheter som följer av att acceptera erbjudandet. Detta gäller särskilt:
priset, med undantag för importskatter och moms. Dessa extra kostnader kommer att vara på kundens ansvar och risk. Post- och/eller kurirtjänsten kommer att använda det särskilda systemet för import och posttjänster. Detta system gäller när varorna importeras till det EU-land som är destinationsland, vilket också är fallet i det här fallet. Post- och/eller kurirtjänsten samlar in momsen (eventuellt tillsammans med debiterade importkostnader) från mottagaren av varorna;
eventuella fraktkostnader;
hur avtalet kommer till stånd och vilka åtgärder som krävs för detta;
huruvida ångerrätten gäller eller inte;
betalningssätt, leveranssätt och genomförande av avtalet;
tidsperioden för att acceptera erbjudandet, eller den tidsperiod under vilken näringsidkaren garanterar priset;
kommunikationskostnaden vid användning av distanskommunikation, om denna beräknas på en annan grund än baspriset för det använda kommunikationsmedlet;
om avtalet arkiveras efter slutförandet och i så fall hur konsumenten kan granska det;
hur konsumenten, innan avtalet ingås, kan kontrollera och korrigera de uppgifter som tillhandahållits inom ramen för avtalet;
eventuella andra språk utöver svenska som avtalet kan ingås på;
uppförandekoder som näringsidkaren har underkastat sig och hur konsumenten kan granska dessa koder elektroniskt;
och den minsta varaktigheten för distansavtalet vid en långtidsavtal.
Valfritt: tillgängliga storlekar, färger, materialtyper.
Artikel 5 – Avtalet
Avtalet kommer, under förutsättningarna i stycke 4, att ingås när konsumenten accepterar erbjudandet och uppfyller de därmed angivna villkoren.
Om konsumenten har accepterat erbjudandet elektroniskt, kommer näringsidkaren omedelbart att bekräfta mottagandet av accepterandet elektroniskt. Så länge som mottagandet av detta accepterande inte har bekräftats av näringsidkaren kan konsumenten häva avtalet.
Om avtalet ingås elektroniskt, kommer näringsidkaren att vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa säkerheten för den elektroniska överföringen av data och säkerställa en säker webbmiljö. Om konsumenten kan betala elektroniskt, kommer näringsidkaren att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder.
Näringsidkaren kan, inom lagens ramar, undersöka om konsumenten kan uppfylla sina betalningsskyldigheter samt alla fakta och faktorer som är relevanta för att ingå ett ansvarsfullt distansavtal. Om näringsidkaren har goda skäl att inte ingå avtalet baserat på denna undersökning, har han rätt att vägra en beställning eller ansökan eller ställa särskilda villkor på genomförandet.
Näringsidkaren kommer att tillhandahålla konsumenten följande information tillsammans med produkten eller tjänsten, skriftligen eller på ett sådant sätt att konsumenten enkelt kan lagra den på ett varaktigt medium:
1. adressen till näringsidkarens verksamhetsställe där konsumenten kan lämna in klagomål;
2. villkoren och sättet på vilket konsumenten kan utnyttja ångerrätten, eller en tydlig anmärkning om undantaget från ångerrätten;
3. information om garantier och befintlig service efter köpet;
4. uppgifterna som nämns i artikel 4 stycke 3 i dessa villkor, såvida inte näringsidkaren redan har tillhandahållit dessa uppgifter till konsumenten före avt
Artikel 6– Ångerrätt
Vid köp av produkter har konsumenten möjlighet att frånträda avtalet utan att ange skäl inom 14 dagar. Denna betänketid börjar dagen efter att konsumenten, eller en av konsumenten i förväg angiven och till näringsidkaren meddelad representant, har mottagit produkten.
Under betänketiden ska konsumenten hantera produkten och förpackningen varsamt. Konsumenten får endast packa upp eller använda produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om hen vill behålla produkten. Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt ska hen returnera produkten tillsammans med alla tillhörigheter och, om rimligen möjligt, i ursprungligt skick och förpackning, enligt de rimliga och tydliga instruktioner som tillhandahållits av näringsidkaren.
När konsumenten vill utnyttja sin ångerrätt måste detta meddelas näringsidkaren inom 14 dagar efter mottagandet av produkten. Konsumenten ska meddela detta genom ett skriftligt meddelande/e-post. Efter att konsumenten har meddelat att hen vill utnyttja sin ångerrätt ska kunden returnera produkten inom 14 dagar. Konsumenten måste kunna bevisa att varorna har returnerats i tid, till exempel genom ett kvitto på försändelsen.
Om kunden efter utgången av de tidsfrister som nämns i stycke 2 och 3 inte har meddelat att hen vill utnyttja sin ångerrätt eller inte har returnerat produkten till näringsidkaren, är köpet definitivt.
Artikel 7– Kostnader vid ångerrätt
Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt står konsumenten för kostnaderna för att returnera produkten.
Om konsumenten har betalat ett belopp ska näringsidkaren återbetala detta så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar efter ångerrätten har utövats. Detta förutsätter att produkten redan har returnerats till näringsidkaren eller att det finns obestridliga bevis på fullständig retur.
Artikel 8– Undantag från ångerrätt
Näringsidkaren kan undanta konsumenten från ångerrätten för produkter som anges i stycke 2 och 3. Undantaget från ångerrätten gäller endast om näringsidkaren tydligt har angett detta i erbjudandet, eller åtminstone i god tid innan avtalet ingås.
Undantag från ångerrätten är endast möjligt för produkter:
1. som har framställts enligt konsumentens specifikationer;
2. som är tydligt personliga till sin natur;
3. som på grund av sin natur inte kan returneras;
4. som snabbt kan försämras eller bli för gamla;
5. vars pris är beroende av fluktuationer på den finansiella marknaden som näringsidkaren inte har någon påverkan på;
6. för lösa tidningar och tidskrifter;
7. för ljud- och video-inspelningar och dataprogramvara där konsumenten har brutit förseglingen;
8. för hygieniska produkter där konsumenten har brutit förseglingen.
Undantag från ångerrätten är endast möjligt för tjänster:
1. avseende logi, transport, restaurang eller fritidsaktiviteter som ska utföras på ett bestämt datum eller under en bestämd period;
2. där leveransen har påbörjats med konsumentens uttryckliga samtycke innan betänketiden har löpt ut;
3. avseende vadslagning och lotterier.
Artikel 9– Priset
Under den giltighetstid som anges i erbjudandet kommer priserna på de erbjudna produkterna och/eller tjänsterna inte att höjas, förutom prisändringar som beror på ändringar i momssatser.
I avvikelse från föregående stycke kan näringsidkaren erbjuda produkter eller tjänster vars priser är beroende av fluktuationer på den finansiella marknaden och som näringsidkaren inte kan påverka, till rörliga priser. Denna känslighet för fluktuationer och det faktum att de angivna priserna är riktpriser, anges i erbjudandet.
Prisökningar inom 3 månader efter avtalets ingående är endast tillåtna om de är en följd av lagstiftning eller bestämmelser.
Prisökningar från 3 månader efter avtalets ingående är endast tillåtna om näringsidkaren har avtalat om detta och:
1. dessa är en följd av lagstiftning eller bestämmelser; eller
2. konsumenten har rätt att säga upp avtalet från den dag då prisökningen träder i kraft.
All försäljning sker utanför EU, och därför kommer moms inte att debiteras av näringsidkaren.
Alla priser är med reservation för tryck– och stavfel. För konsekvenser av tryck– och stavfel tas inget ansvar. Vid tryck– och stavfel är näringsidkaren inte skyldig att leverera produkten enligt det felaktiga priset.
Artikel 10– Överensstämmelse och garanti
Näringsidkaren garanterar att produkterna och/eller tjänsterna överensstämmer med avtalet, de specifikationer som anges i erbjudandet, rimliga krav på användbarhet och/eller användbarhet samt lagstiftningen och/eller statliga föreskrifter som gäller på dagen för avtalets ingående. Om överenskommelse har gjorts garanterar näringsidkaren även att produkten är lämplig för annat än normalt bruk.
En garanti som tillhandahålls av näringsidkaren, tillverkaren eller importören begränsar inte de rättigheter och krav som konsumenten enligt avtalet kan ställa gentemot näringsidkaren.
Eventuella brister eller felaktigt levererade produkter ska rapporteras skriftligen till näringsidkaren inom 14 dagar efter leverans. Produkterna ska returneras i originalförpackning och i nyskick.
Näringsidkarens garantiperiod motsvarar tillverkarens garantiperiod. Näringsidkaren är dock aldrig ansvarig för produkternas slutliga lämplighet för varje individuell användning av konsumenten, och inte heller för några råd om användning eller tillämpning av produkterna.
Garantin gäller inte om: Konsumenten själv har reparerat och/eller bearbetat de levererade produkterna eller har låtit tredje part reparera och/eller bearbeta dem;
De levererade produkterna har utsatts för onormala förhållanden eller har behandlats på annat sätt vårdslöst eller i strid med näringsidkarens instruktioner och/eller på förpackningen;
Brister orsakats helt eller delvis av föreskrifter från myndigheter om produkternas egenskaper eller kvalitet.
Artikel 11– Leverans och genomförande
Näringsidkaren ska iaktta största möjliga omsorg vid mottagandet och genomförandet av beställningar av produkter.
Den leveransadress som konsumenten har angett till företaget gäller som leveransadress.
Med beaktande av vad som anges i artikel 4 i dessa allmänna villkor ska företaget genomföra accepterade beställningar så snart som möjligt, dock senast inom 30 dagar, om inte konsumenten har gått med på en längre leveranstid. Om leveransen försenas, eller om en beställning inte kan genomföras eller endast delvis kan genomföras, ska konsumenten meddelas senast 30 dagar efter att beställningen har lagts. Konsumenten har i sådana fall rätt att utan kostnad häva avtalet och har rätt till eventuell ersättning.
Vid hävning enligt föregående stycke ska näringsidkaren så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar efter hävningen, återbetala det belopp som konsumenten har betalat.
Om det visar sig att leverans av en beställd produkt är omöjlig, ska näringsidkaren göra sitt yttersta för att tillhandahålla en ersättningsartikel. Senast vid leverans ska det tydligt och förståeligt anges att en ersättningsartikel levereras. Vid ersättningsartiklar kan ångerrätten inte undantas. Kostnaden för eventuell returfrakt bekostas av näringsidkaren.
Risken för skada och/eller förlust av produkter övergår till näringsidkaren fram till dess att produkten levererats till konsumenten eller till en av konsumenten i förväg angiven och till näringsidkaren meddelad representant, om inte annat uttryckligen överenskommits.
Artikel 12– Långsiktiga transaktioner: varaktighet, uppsägning och förlängning
Uppsägning
Konsumenten kan när som helst säga upp ett avtal som har ingåtts på obestämd tid och som innebär regelbunden leverans av produkter (inklusive el) eller tjänster, med iakttagande av överenskomna uppsägningsregler och en uppsägningstid på högst en månad.
Konsumenten kan när som helst säga upp ett avtal som har ingåtts på bestämd tid och som innebär regelbunden leverans av produkter (inklusive el) eller tjänster, vid avtalstidens slut, med iakttagande av överenskomna uppsägningsregler och en uppsägningstid på högst en månad.
Konsumenten kan de avtal som nämns i föregående stycken:
när som helst säga upp och inte begränsas till uppsägning vid en viss tidpunkt eller under en viss period;
åtminstone säga upp på samma sätt som avtalet ingicks;
alltid säga upp med samma uppsägningstid som näringsidkaren har avtalat för sig själv.
Förlängning
Ett avtal som ingåtts på bestämd tid och som innebär regelbunden leverans av produkter (inklusive el) eller tjänster får inte förlängas eller förnyas tyst för en viss tid.
I avvikelse från föregående stycke får ett avtal som ingåtts på bestämd tid och som innebär regelbunden leverans av dagstidningar, nyheter och veckotidningar tyst förlängas för en viss tid på högst tre månader, om konsumenten kan säga upp detta förlängda avtal mot slutet av förlängningen med en uppsägningstid på högst en månad.
Ett avtal som ingåtts på bestämd tid och som innebär regelbunden leverans av produkter eller tjänster får endast tyst förlängas på obestämd tid om konsumenten när som helst får säga upp det med en uppsägningstid på högst en månad och en uppsägningstid på högst tre månader om avtalet innebär regelbunden, men mindre än en gång i månaden, leverans av dagstidningar, nyheter och veckotidningar.
Ett avtal med begränsad varaktighet för regelbunden provleverans av dagstidningar, nyheter och veckotidningar (prov- eller introduktionsprenumeration) förlängs inte tyst och avslutas automatiskt efter prov- eller introduktionsperioden.
Varaktighet
Om ett avtal har en löptid på mer än ett år, får konsumenten när som helst efter ett år säga upp avtalet med en uppsägningstid på högst en månad, om inte rimlighet och rättvisa förhindrar uppsägning före slutet av den avtalade löptiden.
Artikel 13– Betalning
Om inte annat avtalats ska de belopp som konsumenten är skyldig betalas inom 7 arbetsdagar efter ingången av betänketiden som avses i artikel 6 stycke 1. Vid avtal om tjänster börjar denna period efter att konsumenten har mottagit bekräftelsen på avtalet.
Konsumenten är skyldig att omedelbart meddela näringsidkaren om eventuella felaktigheter i de angivna eller meddelade betalningsuppgifterna.
Vid utebliven betalning från konsumenten har näringsidkaren, med förbehåll för lagliga begränsningar, rätt att debitera de rimliga kostnader som tidigare meddelats konsumenten.
Artikel 14– Klagomålsförfarande
Klagomål om genomförandet av avtalet ska lämnas in till näringsidkaren inom 7 dagar, fullständigt och tydligt beskrivna, efter att konsumenten har upptäckt bristerna.
Klagomål som lämnas in till näringsidkaren ska besvaras inom 14 dagar från mottagandet. Om ett klagomål kräver en förutsägbar längre handläggningstid, ska näringsidkaren inom 14 dagar svara med en mottagningsbekräftelse och en indikation på när konsumenten kan förvänta sig ett mer utförligt svar.
Om klagomålet inte kan lösas i samförstånd uppstår en tvist som omfattas av tvistlösningsförfarandet.
Ett klagomål avbryter inte näringsidkarens skyldigheter, om inte näringsidkaren skriftligen anger annat.
Om ett klagomål bedöms som berättigat av näringsidkaren ska näringsidkaren, efter eget val, ersätta eller reparera de levererade produkterna utan kostnad.
Artikel 15– Tvister
Avtal mellan näringsidkaren och konsumenten som dessa allmänna villkor avser omfattas uteslutande av nederländsk lagstiftning. Detta gäller även om konsumenten är bosatt utomlands.
Artikel 16 - CESOP
På grund av de åtgärder som kommer att införas och förstärkas från 2024 i samband med "lagen om ändring av omsättningsskattelagen 1968 (lagen om genomförande av betaltjänstdirektivet)" och därmed implementeringen av det centrala elektroniska systemet för betalningsinformation ( CESOP) kan betaltjänstleverantörer registrera data i det europeiska CESOP-systemet.
Sekretesspolicy
Integritetspolicy Filavie
Version 0.1
Denna sida ändrades senast den 11-06-2024.
Vi är medvetna om att du litar på oss. Därför ser vi det som vårt ansvar att skydda din integritet. På denna sida låter vi dig veta vilka uppgifter vi samlar in när du använder vår webbplats, varför vi samlar in dessa uppgifter och hur vi använder dem för att förbättra din användarupplevelse. På så sätt förstår du exakt hur vi arbetar.
Denna integritetspolicy gäller för Filavies tjänster. Du bör vara medveten om att Filavie inte är ansvarig för integritetspolicyn hos andra webbplatser och källor. Genom att använda denna webbplats accepterar du integritetspolicyn. Filavie respekterar integriteten hos alla användare av sin webbplats och säkerställer att den personliga information som du tillhandahåller behandlas konfidentiellt.
**Vår användning av insamlade uppgifter**
**Användning av våra tjänster**
När du registrerar dig för någon av våra tjänster ber vi dig att tillhandahålla personuppgifter. Dessa uppgifter används för att kunna tillhandahålla tjänsten. Uppgifterna lagras på Filavies egna säkra servrar eller på servrar från en tredje part. Vi kommer inte att kombinera dessa uppgifter med andra personuppgifter som vi har.
**Kommunikation**
När du skickar e-post eller andra meddelanden till oss kan det hända att vi sparar dessa meddelanden. Ibland ber vi dig om personuppgifter som är relevanta för den aktuella situationen. Detta gör det möjligt att behandla dina frågor och besvara dina förfrågningar. Uppgifterna lagras på Filavies egna säkra servrar eller på servrar från en tredje part. Vi kommer inte att kombinera dessa uppgifter med andra personuppgifter som vi har.
**Cookies**
Vi samlar in uppgifter för att få bättre insikt i våra kunder, så att vi kan anpassa våra tjänster därefter. Denna webbplats använder "cookies" (textfiler som placeras på din dator) för att analysera hur användare använder webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av webbplatsen kan överföras till Filavies egna säkra servrar eller till servrar från en tredje part. Vi använder denna information för att hålla reda på hur du använder webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och för att erbjuda andra tjänster i samband med webbplatsaktivitet och internetanvändning.
**Ändamål**
Vi samlar inte in eller använder information för andra ändamål än de som beskrivs i denna integritetspolicy, om vi inte har fått ditt tillstånd i förväg.
**Tredje part**
Informationen delas inte med tredje part med undantag för webbapplikationer som vi använder för vår webbutik. Dessa uppgifter kommer endast att användas för det specifika ändamålet med den aktuella applikationen och kommer inte att spridas vidare. I vissa fall kan informationen delas internt. Våra anställda är skyldiga att respektera sekretessen för dina uppgifter.
**Ändringar**
Denna integritetspolicy är anpassad till användningen av och möjligheterna på denna webbplats. Eventuella justeringar och/eller förändringar av denna webbplats kan leda till ändringar i denna integritetspolicy. Därför är det lämpligt att regelbundet konsultera denna integritetspolicy.
**Val av personuppgifter**
Vi erbjuder alla besökare möjligheten att granska, ändra eller ta bort all personlig information som för närvarande finns i vår ägo.
**Ändra/prenumerera av nyhetsbrev**
Längst ner i varje e-postutskick hittar du möjligheten att ändra dina uppgifter eller att avsluta din prenumeration.
**Ändra/prenumerera av kommunikation**
Om du vill ändra dina uppgifter eller ta bort dig från våra register kan du kontakta oss. Se kontaktuppgifterna nedan.
**Inaktivera cookies**
De flesta webbläsare är som standard inställda på att acceptera cookies, men du kan återställa din webbläsare för att neka alla cookies eller för att meddela när en cookie skickas. Det är dock möjligt att vissa funktioner och tjänster, på vår och andra webbplatser, inte fungerar korrekt om cookies är inaktiverade i din webbläsare.
**Frågor och feedback**
Vi kontrollerar regelbundet att vi följer denna integritetspolicy. Om du har några frågor om denna integritetspolicy kan du kontakta oss: support@filavie-stockholm.com